čtvrtek 29. prosince 2011

Hana to Akuma

démonská lovestory trochu jinak ~

   Vivi, démon, který si poklidně žije v lidském světě, objeví jednoho dne před branou svého hradu něco nevídaného - dítě. Holt, nacházíme se v Japonsku v době, kdy technika nebyla zas tak špičková, nemocnice neměli žádné baby boxy a tak to někdo vyřešil tím, že to strčí nějakému boháčovi pod hrad. Ups. Někdo ovšem opomenul fakt, že boháč je démon a živí se i lidskou krví.

  Vivi, krom toho, že je to děsnej fešák a ví, jak se oblékat (Taylor, tady se uplatní tvá úchylka na londýnské oblékání z 19. stol.), také nesnáší děti, kočky a když se dotkne kytek - zčernají a uvadnou. To všechno se mu teďka dostane, jelikož se dítěte ujme a začne ho vychovávat s pomocí Toniho - butlera, který se stará o chod domácnosti, o Viviho a celkově o všechny problémy, které ti dva způsobí, Feltona - Viviho nejlepšího kamaráda, chlípníka, sukničkáře a démona, Elenaor - družky Feltona, ze začátku Hanu moc nemusela. Také tu je Ayame - dřív poskytovala Vivimu svou krev a později se ujme Hany jako opatrovnice. Nesmím zapomenout na fešáka z podsvětí - Lucifera, který je jen tak mimochodem vládce démonického světa, krom toho, že je to sympaťák a má skvělé hlášky, tak si taky velmi rád rýpne do Viviho a má menší slabost pro Hanu - hl. hrdinku, člověk, miluje květiny, kočky a v podstatě vše, co Vivi nesnáší. Občas otravná, ale ve velké části mangy je roztomilá a neleze vůbec na nervy jako ostatní pubky z shoujo mang. A v neposlední řadě  nesmím zapomenout na děv(k)u z podsvětí - Rosemary, která chce Viviho a stát se královnou podsvětí, bude prudit ve velké části mangy.

  Krom toho, že tam všeci nosí úžasné hadry, má to jiskru a hlavně vtip, tak to z obyčejné shoujo dělá shoujo s dějem! Žádné školské dráma, kde se do vás zamiluje školní idol a nedej bože je to ještě nějaký model, zpěvák a bůh ví co ještě a poté jede po vás půlka školy, je to prostě, kresba pěkná a jak se manga rozvíjí dál tak jde i kresba kupředu. Charaktery jsou úžasné, osobně furt nevím, koho mám nejraději. Zlý bad-assové se sice tváří grrr vrrr, ale ani oni nejsou tak zlý, jak zprvu vypadají. Manga ma 59 chapterů a je ve statusu DOKONČENÁ! (Fanfáry, Nime píše o něčem, co je dokončené!) Je to shoujo, fantasy romance atd. Autor / kou je Oto Hisamu, mangy od něj / ní jsem nečetla, ale Hana to Akuma je prvnotřídní shoujo, které jen tak nenajdete.

Online na MANGAFOXU, ke stažení si to vygůglete. ;)

   

Žádné komentáře:

Okomentovat