sobota 31. prosince 2011

Kushielova Střela

 Mám osvědčené, že knihy na doporučení se mi líbí vždycky, ono je mnohem snadnější si jít do knihovny pro určitou knihu, než bádat, číst a pak to s výsledkem, že je to neskutečný brak jít vrátit zpátky. Kushielovu střelu sem měla doma půjčenou od Gladness rok. Rok jsem četla Taylořiny kvík statušíky o tom, jak je to žůžo labůžové, eyegasmistické apod. Až jednou jsme tak v sobotu náhle odjeli na dovolenou a já si toho Kushiela s sebou vzala "co kdyby náhodou..." .

  Terra d' Ange byla považována za zemi andělů. Mohla se pyšnit těmi nejkrásnějšími lidmi na celé zemi, hojností jídla, vína a dobrého kulturního života. Phédre byla už od narození trochu vadná. Když děti dospějí určitého věku, jsou přijímány do jednoho z 13 domů u Nočního dvora. Ale Phédre díky své černé tečce v oku nepatřila ani do jednoho. Její rodiče už ji nemohli dál vychovávat a tak přes všechny překážky zůstala Phédre v Pupalkovém domě.
   Jenže to ještě netušila, že její černá tečka v oku, co jí způsobila tolik problémů, ji jednou vynese na samý vrchol. Phédre totiž je anguissetta - boha Kushiela vybraná a protože Kushiel byl ouchyla a měl rád S&M, tak se Phédre začne shledávat v sebepoškozování.
    Do svých 10. let vyrůstala v Pupalkovém domě, kde si její marku v den jejích narozenin koupil tajemný Anafiel Delaunay. Šlechtic z vysokých vrstev, dobře známý u královského dvora. Přijal ji do svého učení, kde společně s Alcuinem - prvním učencem Anafiela, nahlédli do prohnilého světa šlechticů a politických šarvátek...

  V Kushielově Střele vystupuje dost postav a na zapamatování jich, by jste to museli číst tak 5x. Ale věřte mi, stačí si zapamatovat ty hlavní, jako třeba Joscelina. Ten se stane osobním strážcem Phédre. Je to (jak by řekla Nightie) chodící sex na nohách. Je jedním z členů Casselinova bratrstva - týpci se zbraněma, co žijí v celibátu a po porušení pravidel mají emo deprese a páchají sebevraždy. Joscelin, který Phédre neskutečně pohrdá, je děsně sladký králíček, sexy a jeho chování vás donutí tu knížku i pomudlat. :D Dál Alcuin - bělovlasý, dokonalý, chytrý a uke. Kdyby byly všchni jako on, tak sedím na igelitu 27/365.
 Hyacint - král kočovníků, tsingán. Nejlepší přítel Phédre, taky je dost fapoidní, když vyroste a aby se neřeklo, tak Phédre lawískuje taky. Anafiel - high and mighty seme s dobrým vkusem, chováním a kvíky pokaždé, co se objeví na scéně s Alcuinem.
 Melisanda - každý zní chytá bonery a i když je záporňačka tak si mé sympatie nezískala. Je moc krásná, talentovaná, chytrá a vše ostatní, na co jde žárlit. :D   


(Joscelin Verreuil)

  Kushiel je hlavně 700 - stránková politická fantasy od Jacqueline Careyové a má ještě několik dílů, u nás zatím vyšel jen imo druhý díl. Já ji měla přečtenou s přestávkama za necelých 5 dní. Začátek možná trochu odradí, ale jakmile se budete trochu orientovat v těch postavách, tak to vážně stojí za to. :) i nějaké ty BL náznaky tam jsou, ale vážně tam jsou, ne že to vidím jen já a ostatní yaoistky. :D Zbytek scén si můžete dohledat na netu ve fanfikcích.
 Jinak těšák na druhý díl! <3

Žádné komentáře:

Okomentovat